Editia 2011 a avut un foarte mare succes. Cronicile interne si internationale vorbesc elogios despre editia din anul acesta.

Am participat si eu la unul dintre multele evenimente care au avut loc pe parcursul a mai bine de trei saptamani. Vineri, 23 sept 2011, de la ora 19:30, in cadrul sectiunii „Mari orchestre ale lumii” a avut loc, la Sala Palatului, un concert sustinut de catre Orchestra Romana de Tineret, dirijor Cristian Mandeal, cu participarea realmente extraordinara a violonistului german David Garrett.

In program au fost lucrari de Enescu – Rapsodia nr. 1, Beethoven – Concert pentru vioara si orchestra, Stravinsky – Pasarea de foc si Ravel – Valsul. Interpretarea violonistului David Garrett a fost incredibila. Este un instrumentist  impresionant, considerat unul dintre cei mai buni violonisti din lume. Evolueaza cu o vioara Stradivarius, din anul 1710, care valoreaza mai multe milioane de euro. In continuare puteti asculta un mic fragment din Enescu si din Beethoven (inregistrare cu iPhone-ul): Enescu – Rapsodia Nr 1 , Beethoven – Concert vioara. Il gasiti pe YouTube in diferite concerte.

Concertul, in totalitatea lui, a fost maiestos, garandios, cum rar se vad in Romania.

Recomand vizionarea editiei din 2012 … sau nu!