In seara zilei de 21, 22 si de 23 octombrie 2011 a fost organizat la Brasov, de catre Centrul Cultural Raduta, un mic festival Liszt, cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la nasterea compozitorului.

La 22 octombrie 1811 s-a nascut pianistul si compozitorul Franz Liszt, din tata maghiar si mama austriaca. In ciuda faptului ca nu a fost niciodata un vorbitor de limba maghiara, Liszt s-a considerat intotdeauna un maghiar.

Din pacate au fost putini spectatori in cele trei seri cu muzica de camera si simfonica. Chiar si directorul Centrului Cultural Reduta si-a facut cunoscut regretul pentru faptul ca auditoriul a fost modest ca numar. Am avut impresia ca toti cei din sala au fost cu invitatie, o practica des intalnita in Romania, iar platitori au fost prea putini sau chiar deloc. Marturisesc ca si noi am fost tot cu invitatie insa in felul acesta am luat la cunostinta de evenimentul 200 Liszt. Probabil ca inainte de a se mira domnul director ar fi trebuit sa faca si o oarecare promovare media a ceea ce avea sa se desfasoare in „curtea” lui. Cu doua sau trei zile inainte de eveniment nu aparea nimic despre el nici macar pe site-ul organizatorului.

Mda!

Totusi, concertele au fost frumoase iar in continuare va supun atentiei un scurt fragment inregistrat de mine. Mozart – Simfonia nr. 31.

Placut … sau nu!