Consider impresionant ceea ce se intampla, de cateva zile, in multe piete publice din orasele Romaniei. Nu imi vine sa cred ca, totusi, un numar chiar si asa mic de oameni, a gasit puterea sa isi arate fatis nemultumirea fata de „elementele” care conduc tara.

Pe de alta parte sunt placut surprins de aceste manifestari stradale. Este aproape de necrezut. Bravo lor! Am toata consideratia pentru cei care sunt in piete. Cu siguranta ca sunt si activisti ai partidelor de opozitie printre ei, ca de altfel sunt si agenti sub acoperire ai puterii, insa sunt si multi nemultumiti de si din viata reala.

Am auzit ca se vehiculeaza de catre sustinatorii puterii putrede ca toti manifestantii sunt platiti de catre cei din opozitie. Povestea aceasta s-a mai auzit si in primavara anului 1990, cu ocazia ocuparii Pietei Universitatii din Bucuresti, cum ca toti tinerii de acolo erau platiti de catre Ratiu. Eu am participat, in calitate de manifestant, impreuna cu un prieten, pentru scurt timp, in zilele acelea in Piata Universitatii si, va asigur, nu am fost platiti de nimeni.

“Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati.”
“EBA, tatal tau nu vrea sa vorbeste cu noi.”

Bravo lor … sau nu!