Premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost aseara invitatul lui Mihai Gadea la emisiunea „Sinteza Zilei”, realizata la postul de stiri Antena3.

MRU a vorbit foarte mult, pentru unii elevat, pe alocuri chiar interesant, putin arogant, insa nu a spus mai nimic, nu a raspuns franc si ferm la niciuna dintre intrebarile moderatorului si nu a reusit sa respinga categoric nicio acuza dintre cele aduse de realizator. Chiar mai mult, a tinut o lectie de management iar in final a tinut si o scurta lectie de lingvistica, citandu-l pe marele Alexandru Graur, in ciuda faptului ca pe parcursul interviului a avut chiar el mici greseli gramaticale.

De cealalta parte Mihai Gadea a avut o prestatie incerta si neconcludenta, ceea ce i-a dat premierului un oarecare avantaj. Ma asteptam si mi-as fi dorit mai mult. Parea putin depasit si oarecum nepregatit si nedocumentat. Ar fi trebuit sa fie mai putin retinut, mai putin diplomat si cred ca ar fi trebuit sa fie mai agresiv, sa-l intrerupa mai des si mai ferm, fara ezitari. Chiar el prezenta, intr-o emisiune precedenta, modul in care un reporter american a gasit de cuviinta sa-l intrerupa pe Barack Hussein Obama al II-lea, presedintele Statelor Unite ale Americii, intr-un interviu recent.

Cred ca modul in care a finalizat aseara MRU o sa dea avantul si altor fruntasi (si mai putin fruntasi) din PD-L sa inceapa din nou sa raspunda invitatiilor realizatorilor emisiunilor de la Antena3, dar nu datorita premierului ci din cauza prestatiei moderatorului. Imi doresc ca acei realizatori sa devina mai fermi si mai pregatiti ca niciodata pentru a reusi sa demaste mizeriile si caracterul indoielnic al multora dintre cei care ne conduc.

Daca a dat exemplul acelui interviu ma asteptam sa actioneze similar, intr-o situatie similara … sau nu!