Recunosc ca sunt destul de comod si ca nu prea imi vine sa schimb confortul masinii cu mai putin confortabila bicicleta. Totusi, motivele mele sunt mai multe, nu doar lipsa confortului.
Iata cateva (+)- uri si (-)- uri in ceea ce le priveste:
Bicicleta: miscare fizica (+), in unele situatii mai rapida (+), cost redus achizitie (+), cost redus intretinere (+), nepoluanta (+), parcare facila (+), inghitit praf si gaze (-), lipsa pistelor (-), drumuri proaste (-), trotuare blocate (-), participanti la trafic neatenti (-), siguranta scazuta (-), disconfort pe timp nefavorabil (-), risc de furt marit (-), confort redus (-) etc.
Masina: miscare fizica (-), in majoritatea cazurilor mai rapida (+), cost achizitie mare (-), cost intretinere mare (-), poluanta (-), parcare greoaie (-), siguranta marita (+), risc micsorat de furt (+), confort sporit (+) etc.
Daca este cineva care are argumente in favoarea folosirii bicicletei in mediul urban o/il rog sa impartaseasca din experienta ei/lui si celor mai putin convinsi de utilitatea ei.
Poate reusim sa ne convingem cat mai multi sa folosim bicicleta mergand la serviciu, la cumparaturi sau chiar la o terasa.
Initiativa “verde” conteaza … sau nu!