Aceeasi sleiala, aceleasi servicii, aceeasi mizerie, acelasi dezinteres, aceeasi turisti.

Nimic nu s-a schimbat. Pare ca a stat timpul in loc vreme de mai bine de 20 de ani. Cu exceptia a catorva strazi asfaltate proaspat si a catorva hoteluri spoite, totul este la fel. De fapt ce spun eu la fel. Este mai rau. Multe dintre hoteluri sunt in paragina, sunt lasate de izbeliste si arata deplorabil.

Influenta orientala nu s-a ameliorat. Comertul pe strada si in piete este asa cum il stim de multa vreme. Parcarea masinilor, nu dublata ci triplata, este la ordinea zilei.

Nici drumul pana acolo nu este atractiv. Am ales sa mergem pe autostrada A2, via Bucuresti. Gresit! La intrare in Bucuresti, inainte de pod, exista un indicator care te indruma sa mergi pe sub pod, pe centura, catre A2. Am urmat traseul indicat si … ghiciti ce? … drumul ne-a scos, pe dedesuptul podului, inapoi spre Brasov. Misto! Am fost obligati sa parcurgem cativa km, pana la primul sens giratoriu, unde am reusit sa intoarcem. Pe drumul inapoi, catre Bucuresti, inainte de pod, ce sa vezi? Indicatorul rutier arata acelasi traseu. Neavand alta alternativa l-am urmat, din nou, crezand si sperand ca nu am vazut eu centura. Bineinteles ca drumul ne ducea, din nou, catre Brasov. Am decis sa intorc si sa sofez inapoi, in ciuda faptului ca eram pe un sens interzis. Fara imaginatie si reactie imediata esti pierdut. Am presupus ca iesirea este dupa pod. Asa a fost. In fine … ! Dupa ce am reusit sa ne incadram corect pe centura am parcurs o portiune scurta de drum cu doua benzi pe sens. Am rasuflat usurati. Din pacate soseaua s-a ingustat curand si a devenit aproape de necirculat. Groaznic!

160! Aproximativ 160 de km poti sa parcurgi pe autostrada. Pana la Cernavoda. De aici incepe alt cosmar.

Am fost si pe portiunea de autostrada dintre Agigea si Murfatlar, data in folosinta cu cateva zile inainte. De ras! Se circula pe o singura banda pe sens, aproximativ 20 km, iar cand se incheie faimosul tronson nu exista un indicator care sa te indrume inspre Bucuresti, pe A2. Singurul indicator existent zice ca spre dreapta mergi la Constanta si spre stanga la Calarasi. Esti nevoit sa decizi repede care este drumul spre A2.

Cu siguranta ca mai pot sa scriu multe despre calatoria inspre/dinspre Litoral si despre peripetiile de acolo insa ma opresc aici deoarece, cu siguranta, multi dintre voi sunteti familiarizati cu asa ceva … sau nu!