Pe DN1A, intre Brasov si Cheia, cu putin inainte de a ajunge la Cheia virezi la stanga si incepi sa urci un drum plin de gropi si de denivelari. Ai spune ca este un drum forestier insa, pe alocuri, sunt mici portiuni de asfalt vechi, semn ca drumul a fost asfaltat candva. Dupa aproximativ 3km si o gramada de zdruncinaturi ajungi la Cabana Muntele Rosu.

Ultima data cand am parcurs traseul acesta a fost in urma cu cateva zile. Intotdeauna am gasit drumul dezastruos, insa destinatia mirifica. Am fost chiar si pe timp de iarna, cu zapada din belsug pe drumul impadurit.

Zona este foarte frumoasa, situata la aproximativ 1.250m altitudine. Este si populata insa, din fericire, nu predomina mitocania si gratarele. Nu este o locatie de fite si nici nu este usor de ajuns, pentru a incinge un gartar. Aici gasesti o cabana si cateva casute din lemn. Sunt cateva trasee turistice din Muntii Ciucas care se intersecteaza in aceasta zona.

Cand ajungi sus descoperi un platou montan interesant, iar in spate vezi versantii din piatra a Muntilor Ciucas. Dupa o scurta odihna si contemplare a peisajului poti sa pornesti pe unul dintre traseele montane. Celor neobisnuiti cu astfel de drumetii le recomand trasee mai scurte (2-3 ore) si mai facile. La intoarcere, in situatia in care nu aveti pregatita o gustare cu voi, puteti sa luati masa la restaurantul cabanei sau la restaurantele si terasele de pe drumul de intoarcere catre Brasov, in zona Babarunca sau Bradet.

Incercati … sau nu!