Ozunca este un sat in judetul Covasna. Apartine de comuna Batani.

Din soseaua dintre Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc se face, in Micfalau, un drum la stanga, catre Baraolt. Calitatea asfaltului nu este una prea buna dar se poate circula destul de bine. Drumul traverseaza o padure, ajunge la aproximativ 700m altitudine, dupa care coboara putin, serpuieste printr-o alta padurice, iar la un moment dat se intersecteaza cu un drum neasfaltat. Virezi la dreapta si urmezi drumul greoi, distanta de vreo 3km, dupa care intri in Ozunca.

In vremuri trecute a fost o statiune frecventata, cu bai.

Acum este in paragina „complexul balnear” iar daca insisti sa faci „tratament” poti sa de afunzi in singurul bazin existent, fara taxa de intrare si fara nicio restrictie.

Daca treci de „bai”, la vreo 800m descoperi o locatie cu un strand, cateva camere de cazare, un bar cu terasa si un camping pentru rulote. Zona este minunata, plina de verdeata, liniste iar o padure o inconjoara. Proprietar este un cetatean olandez, venit in urma cu mai multi ani sa investeasca in Romania. Printre localnici locatiei i se spune „La Olandezu”. Apreciez ca turistii nu sunt in numar prea mare pe acolo, insa am constatat cu surprindere, dar in acelasi timp cu bucurie, ca erau trei sau patru rulote cu numar de inmatriculare in Franta. Erau doua si cu placute de inmatriculare autohtone.

Cu siguranta ca daca preferi natura si linistea Ozunca este o destinatie perfecta … sau nu!