Probabil ca fiecare isi aminteste de filmuletul, difuzat de toate televiziunile, in care il vedem pe presedintele Basescu cum plesneste un baiat. Se zice ca era undeva in Ploiesti, in campania electorala din anul 2004.
Cand am vazut cu totii imaginile pentru prima data sigur ca am crezut ceea ce am vazut, insa ulterior fiecare si-a schimbat parerea dupa cum l-au “ajutat” puterile intelectuale.
Ulterior un numar insemnat de romani a fost convins ca ceea ce au vazut cu ochii lor nu este adevarat, ca este un trucaj ordinar facut la comanda lui Dinu Patriciu. Atunci (cat si acum, din pacate) evidenta a fost invinsa, categoric si cu urmari foarte grave, de catre naivitate (ca sa nu o numesc altcumva).
La momentul aparitiei filmuletului Basescu era, daca imi amintesc bine, la o emisiune în direct la Realitatea. Cand a fost intrebat cum comenteaza imaginile a spus ca nu isi aminteste incidentul dar nici nu l-a negat, spunand ca nu isi da seama despre ce este vorba: “Zice copilul ceva? A spus ceva urat? Poate m-a injurat?”.
Ulterior a negat totul si a inventat povestea cu pixelul albastru. O mare gramada de concetateni, impreuna si solidari cu el, a negat ceea ce chiar ei au vazut.
Definitie: pixel, pixeli – s.m. – cel mai mic element al unei imagini care poate fi procesat individual intr-un sistem de afisaj video – din engl pixel – DEX.
De atunci au trecut mai bine de 18 luni si, din pacate, in ciuda multor aparente si a altor evenimente mai mult decat evidente, mare parte dintre sustinatorii lui mai cred si astazi ca ochii lor i-au inselat si ca ceea ce au vazut in clar nu este adevarat.
Trist … sau nu!